inte som alla andra

Vi var inget traditionellt kärlekspar, sånt som man ser på film.
Jag vet inte ens om vi var kära innan han åkte.
Men det är inte alltid det som det handlar om. Det handlar om att det finns något där som inte dyker upp varje gång man träffar någon. Det handlar om att det finns något där som nästan går att ta på.
Och jag vet inte hur mycket av det som kommer att förbli. Men jag vet att det är något jag varken vill eller kan glömma.


som ett kort på posten

Året börjar lida mot sitt slut, och alltid när det gör det börjar jag tänka på allt som hänt. Alla fina minnen och händelser. Att jag faktiskt det här året började ett helt nytt liv och att jag nu är en helt ny människa.
Val som jag hade gjort för ett år sedan är ingenting jag ens funderar över idag.
Val jag inte hade i tankarna för ett år sedan är idag för mig självklara.

Hur klyschigt det än låter så känner jag mig förändrad på många sätt, och det enbart till det positiva. Och tur är väl det, att man lär sig av sina misstag, och att jag faktiskt är glad över att jag gjort de misstagen och inte har dem framför mig.
 
Vi fick ett kort på posten, och jag säger JA. Jag säger JA till att vandra i ett februarigrått Stockholm, jag säger JA till att se till framtiden som min att göra vad jag vill med, jag säger JA till att öppna mina armar inför det nya. Det förflutna har passerat, det är förbi och ingenting jag kan göra något åt. Jag säger JA till Litteraturvetenskaplig kandidatkurs och en färdig C-uppsats i sommar.
Tack finaste Sara-Louise för de orden, jag behövde höra dem och läsa dem och pränta in dem i mitt huvud så att jag aldrig, aldrig, ALDRIG glömmer bort dem.

finaste idén

Att ha Viasats alla filmer on demand - möjligheten att kunna se alla filmer när man vill - är ett fantastiskt under när man är sjuk. American Psycho, Wy Week With Marilyn, Sandor Slash Ida, Sanning Eller Konsekvens och Djungel George. Film hemma i soffan när den är som allra bäst.
 
Det här med att det nya inte behöver vara dåligt - jag gillar den tanken. Den nya innebär en förändring, en förändring att ändra på det man inte vill ha eller göra eller det man inte vill ska hända. Så jag tänker göra det. Det känns som en bra idé. Bästa idén på länge!
Tänk att man kan få sådana bra tankar när man är sjuk - jag behövde bara rensa kroppen och skallen på all annan skit innan de bra sakerna kom fram. Jag gillar't.

oskuldsfulla december

Hur snabbt går det inte att fastna i tankarna som maler och maler hela helgen.
Hur snabbt går det inte att förändra en vardag.
Hur snabbt går det att komma tillbaka?
 
Jag tänker att december ska bli min månad, jag tänker ta tillbaka all tid jag förlorat i höst och ge den till mig själv. Som en tidig julklapp.
Som den bästa och finaste julklapp jag någonsin fått.

och finaste filmnördarna

Det fina i kramarna från mina kursare hjälper att stänga ute allt det andra. Att veta om att vad jag än ber om hjälp med kommer de ställa upp. Det är kärlek på bara några månader. Och jag vill inte skiljas från er i vår. Tur vi har våra "halv åtta hos". Tur vi har våra filmkvällar och biokvällar och kulturkvällar. Tur jag hade som fick chans att lära känna er.


ett paket kom lastat

Jag tror inte på slumpen. Jag tror att allt som händer har en mening.
Idag fick jag min nya mobil som jag beställde för över två månader sedan. Idag. Någon åker bort och istället landar det något nytt hos mig. Vem säger att det nya behöver vara sämre? Vem säger att förändring är dåligt?
Inte jag.
En ny mobil, där sommarens gamla sms och anteckningar samlas. Hösten glömde jag bort att säkerhetskopiera. Kanske är det bäst så.


att lämna eller bli lämnad

Han lyckades få in en fot genom dörren jag höll på att stänga igen. Sen bände han upp den. Fast nej, han behövde inte bända upp den, jag lät honom öppna den, för jag hade inte lyckats stänga den helt och kanske för att jag inte var redo att stänga den riktigt än.
Så jag lät honom komma tillbaka in.
Var det bra? Jag vet inte.
Just nu vill jag inte fundera på om det var bra eller dåligt. Han kom in, jag sträckte ut en hand när jag höll på att falla och han tog den. Hjälpte mig upp på benen igen. Nästa gång jag faller kommer han inte kunna hjälpa mig upp, då måste jag klara det på egen hand.
 
Det är långt till maj. Och just nu vill jag inte tänka på det. Jag tänker istället på alla andra dagar, de som varit och de som kommer.

RSS 2.0